Schipholwanbeleid

De gemiste kansen voor Nederland

Schipholgate

Systematische tegenwerking door Schiphol en de Staat

Chipshol

Ambitieuze gebiedsontwikkelaar al 20 jaar 'kaltgestellt'

11 July 2013

Verontwaardigde reacties na interview Kalbfleisch: geen sympathie voor 'arrogante' en 'schaamteloze' oud-magistraat

Ex-rechter en voormalig NMa-topman Pieter Kalbfleisch (66) bereidt een schadeclaim voor van enkele tonnen bij justitie, omdat hij volgens hem ten onrechte is vervolgd door het OM. Hij werd onlangs in hoger beroep vrijgesproken van meineed wegens gebrek aan bewijs. Bovendien sluit Kalbfleisch ook acties tegen de familie Poot, die de aangifte aanzwengelde, en NRC Handelsblad -dat uitgebreid publiceerde over hoe Kalbfleisch al tijdens het proces probeerde zijn vrindjes in te schakelen om onder de aanklachten uit te komen- niet uit.

Kalbfleisch bewijst al met al het aanzien van de rechtsstaat in Nederland een uiterst twijfelachtige dienst. Dat blijkt alleen al uit de 125 reacties op de website van De Telegraaf. Er blijkt weinig sympathie voor de volgens lezers 'schaamteloze' opstelling van deze 'arrogante kwast'. Wat ook meteen vraagtekens plaatst bij de strategie van het PR-bureau met wie Kalbfleisch voorafgaand aan het proces onder meer uitstippelde hoe hij de onbetrouwbaarheid van de getuige (laatste 2 alinea's van het gelinkte artikel) "wel even naar voren kon halen".

Uit navolgende bloemlezing spreekt het schrille contrast tussen de opinie van Kalbfleisch dat hij van alle blaam gezuiverd is, en de uitspraak van het Hof dat er weliswaar voldoende wettig bewijs is, maar dat dit hooguit onvoldoende overtuigend is.

Mijn vertrouwen in de rechterlijke macht is dusdanig, dat ik al wist hoe de uitspraak zou zijn. Maar dat deze meneer [ik bedoel het tegenovergestelde] er ook nog een slaatje uit wil slepen slaat alles.

Hoezo klasse justitie??? Deze zelfvoldane z.k, probeert een slaatje te slaan uit eigen misstanden die door zijn collega's weer recht gepraat zijn. Schande!

Geef hem een ton, dan kan hij daarin kruipen en onzichtbaar worden voor iedereen.

Deze "heer" is vrijgesproken (niet bewezen geacht), maar niet ontslagen van rechtsvervolging (in het laatste geval is sprake van bewijs dat iemand het niet gedaan heeft). Hij blijft dus verdacht, ergo geen schadevergoeding zou ik zeggen.

Deze ex-rechter is door zijn collega-rechters de hand boven het hoofd gehouden, zoals vaker gebeurt in dit soort zaken. Wat is rechtspraak nog waard in dit land!!!!!

Schaamteloos deze kerel, heeft overduidelijk zijn positie misbruikt, bewijs genoeg maar zijn vriendjes wilden hem niet veroordelen. Deze rechtszaak was al een schande en wordt het nu helemaal. Sommige mensen denken echt dat de wet voor hun niet geldt, om nog maar te zwijgen van enig moreel besef.

Dit soort heerschappen laten geen mogelijkheid onbenut om elkaar te voorzien van een flinke zak geld. Zum kotsen!

Geen rechterlijke uitspraak of geldelijke graaipartij zal deze man witwassen.

Ik heb het helemaal gehad met die kerel. Zijn maatjes plaatsen hem boven de wet, niet vreemd dat deze kwiebus steeds meer praatjes krijgt.

Westenberg en Kalbfleisch zaten jarenlang in een besloten eetclub van magistraten.Ondanks de vele intieme cq vriendschappelijke bijeenkomsten van de eetclub beweerde Kalbfleisch onder ede Westenberg privé niet te kennen maar hoofdzakelijk via de raadkamer als een van zijn collega`s te zijn tegengekomen. Als dit geen meineed is van Kalbfleisch dan is meineed niet meer dan een wassen neus.Meneer wil nu geld innen voor zijn gepleegde meineed.Deze man is een schandvlek van ons rechtssysteem en dient alsnog keihard aangepakt te worden!

Zullen deze mensen nou echt niet doorhebben dat ze zo langzamerhand tot op het bot worden gehaat door de Nederlandse belastingbetaler. Eerst door zijn vriendjes worden geholpen na dubieus handelen en dan er ook nog een slaatje uitslaan.

Snap ik! Hij wordt hier in het Benoordenhout met de nek aangekeken; Overigens weet hij als jurist héél goed dat vrijgesproken worden NIET hetzelfde is als onschuldig zijn....

kijk dit is dus witteboorden criminaliteit ten top, PER ONGELUK LIEGEN en dan nog claimen ook hoe krom is het recht in nederland, een vvd schoolvoorbeeld en daar worden we door geregeerd, hopelijk heeft een groot deel van de stemmers nu geleerd.

Kan van deze man geen postzegel uitgegeven worden, hij heeft de kop van een grootgraaier. Zo zien ze er dus uit.

Vrijgesproken door zijn maatjes in een zaak die 3 uur tegen de wind stinkt; hij had gelogen, maar niet opzettelijk. Een giller. Hoe krijg je het in godsnaam verzonnen. En nu mag ook nog eens de belastingbetaler bloeden voor dit "fijne en integere" heerschap dat er sowieso al warmpjes bijzit?

Wat heft deze man boter op zijn hoofd. Eerst vriendjes instrueren, daarna door dezelfde clan worden vrijgesproken en nu geld claimen. Aan dit soort omhooggevallen rechtenstudenten gaat NL echt kapot. Ik hoop van ganser harte dat de naam Kalbfleisch synoniem blijft staan voor corruptie, valsheid en zelfverrijking. In één woord; Bah.

Deze meneer is niet onterecht vervolgd. Deze hele rechtsgang is een voorbeeld van klassejustitie. De verklaring van de destijds minderjarige dochter was voor de rechter hierbij doorslaggevend. Nederlanders zonder kennissen bij de rechtbank worden voor minder wel veroordeeld. Ik noem bijvoorbeeld Lucia de B., maar iedereen weet wel nog meer zaken te noemen. Het is treurig te constateren dat er een tweedeling in Nederland plaatsvindt. Zowel op politiek als justitieel niveau. Van de Trias Politica is al lang geen sprake meer.

Alleen al het feit dat deze man zijn gang kon gaan, wordt vrijgesproken en zichzelf nu overtreft in onbeschaamdheid, doet hunkeren naar een hele grote bezem.

‹ Terug naar het overzicht