Schipholwanbeleid

De gemiste kansen voor Nederland

Schipholgate

Systematische tegenwerking door Schiphol en de Staat

Chipshol

Ambitieuze gebiedsontwikkelaar al 20 jaar 'kaltgestellt'

5 April 2007

Professor staatsrecht Tak uit zich kritisch over rechtbank Haarlem: 'Vervanging rechters zeer merkwaardig' (uit: De Pers)

Gebiedsontwikkelaar Jan Poot van Chipshol voert een mediaoorlog tegen de rechtbank Haarlem. Professor staatsrecht Twan Tak van de Universiteit Maastricht laat zijn licht over de kwestie schijnen in een artikel van Eric Smit in De Pers van 5 april 2007.

Eén van de vragen die Smit aan Tak stelde: Kunt u zich voorstellen dat Jan Poot een beetje boos is of overdrijft deze meneer?

"Ik kan me zijn woede levendig voorstellen. Er zijn twee zeer merkwaardige kanten aan deze zaak. Ten eerste, de vervanging van een volledige kamer. Dat is, voorzover ik weet, uniek. Om welke reden dat ook gebeurd is, je verwacht op zijn minst een zéér goede uitleg in de richting van de eisende partij. Daar is hier klaarblijkelijk geen sprake van geweest.
Ten tweede, het verzet van de wederpartij (advocaat Niels Koeman van de Luchthaven Schiphol voerde voor de wrakingskamer een pleidoor tegen het verzoek van Chipshol) tegen het wrakingsverzoek. Dat noem ik zeer merkwaardig. Ik zou willen vragen: waar bemoeit de wederpartij zich mee?"

Lees het hele artikel in De Pers, hieronder als PDF te downloaden.

‹ Terug naar het overzicht


Professor staatsrecht Tak kritisch over Rechtbank Haarlem