Schipholwanbeleid

De gemiste kansen voor Nederland

Schipholgate

Systematische tegenwerking door Schiphol en de Staat

Chipshol

Ambitieuze gebiedsontwikkelaar al 20 jaar 'kaltgestellt'

6 April 2009

Bellende rechter verder in het nauw

Op Advocatie.nl, de nieuwssite voor de advocatuur, is men inmiddels blijkbaar net zo verbijsterd over de "Bellende", of volgens Nieuwe Revu "Liegende" en volgens Chipshol ook nog "Partijdige" rechter Hans Westenberg, vice-president van de Haagse rechtbank. Zo blijkt uit de publicatie van Juriaan Mensch, die begint met:

"Als er iets van waar was dat ik inhoudelijk gebeld heb, dan had ik hier niet gezeten," besluit rechter Hans Westenberg het hoger beroep van vorige week. "Het valt me op dat u het woord inhoudelijk gebruikt, mijnheer Westenberg," reageert voorzitter Peter Ingelse van het Hof. Na doorvragen van Ingelse of Westenberg nou wel of niet gebeld heeft met procespartijen, besluit Westenberg stellig: "Dat heeft niet plaatsgevonden. Punt!"

Op 26 maart 2009 diende een kort geding van gebiedsontwikkelaar Chipshol tegen Westenberg. Over de aanleiding en achtergronden plaatste Chipshol-oprichter Jan Poot daags voor de zitting een advertentie in het NRC.

Mensch werpt een boeiend licht op de affaire-Westenberg, gedocumenteerd met diverse bijlagen, waarover gebiedsontwikkelaar Chipshol Westenberg in kort geding had gedaagd. Het geding diende op 26 maart 2009, uitspraak op 7 mei.

‹ Terug naar het overzicht